Velkommen til Y's Men

Hva er Y’s Men?

Y’s Men er en verdensomspennende organisasjon som gjennom sitt arbeid i alle verdensdeler samarbeider med YMCA (KFUM). Organisasjonen har sitt hovedkontor i Geneve (Sveits). Oranisasjonen har klubber i over 70 land med vel 27.500 medlemmer. Y’s Men ledes av at internasjoalt styre på 15 medlemmer. 

Y’s Men i Norge.

Norge er organisert som en Region. Dette betyr at Norge styrer egen virksomhet gjennom sitt regionsstyre og landsmøte (regionskonferanse). De 54 klubbene i Norge er organisert i 11 distrikter hvorav de 12 klubbene i Rogaland utgjør ett distrikt. Regionen har samarbeidsavtaler med Norges KFUK-KFUM og Norges KFUK-KFUM-speidere og bidrar økonomisk til kristent barne- og ungdoms­arbeid for sine samarbeidspartnere. I tillegg bidrar klubbene økonomisk bistand til internasjonale «hjelp til selvhjelp»-prosjekter. Tilsammen bidrar Y’s Men i Norge med anslagsvis 1,5 millioner til lokale og 500.000 til internasjonale prosjekter.

Y’s Men i Ynglingen.

Ynglingen har tre klubber. Klubbene har personlige medlemmer, men det er ingen spesielle krav til dem som ønsker å bli medlem. Interesserte kan kontakte Ynglingen på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  for nærmere opplysninger.

Slik er et typisk møte i Y’s Men klubbene:

  • 30 minutters foredrag om ett samfunnsaktuelt tema.
  • 20-30 minutters måltid.
  • Kveldstanker, andakt.
  • Klubbinfo og planlegging.
  • Salmer eller andre kristne sanger.
  • I tillegg jobber gruppa sammen på dugnad for gode prosjekter i nærmiljøet og internasjonale prosjekter.

 

Stavanger Y’s Men’s Club

Stavanger Y's men ble stiftet 22.11.1958 og er Norges eldste Y's men klubb.

De som startet har nå sluttet som Y's men, men samles jevnlig til møter.

Klubben har gjort en fantastisk innsats for Ynglingen og internasjonalt både med dugnad og penger opp gjennom årene.

Stavanger Y's Men er nå en klubb for kvinner og menn på ca 70 medlemmer og har møter i Ynglingen 3. onsdag i måneden kl 19.30.

Nye medlemmer ønskes hjertelig velkommen!

Klubben har sammen med Lassa Y´s Men club som medhjelpere ansvar for det årlige loppemarkedet i Ynglingehallen i slutten av januar, og mange av medlemmene støtter også opp om Ynglingen med praktisk arbeid og dugnad på Vier etc.

Lassa Y's Men's Club

Klubben ble stiftet i 1992 og er knyttet til Stavanger KFUK-KFUM-Ynglingen. Den har nå mellom 40 og 50 medlemmer, både kvinner og menn. Klubben har som formål å støtte Y's Men Internationals arbeid og Ynglingens arbeid i Stavanger.

Møtene holdes siste mandag i måneden i Ynglingen. Programmet er gjerne foredrag om aktuelle emner, diskusjoner, små kåserier ved medlemmene og kveldstanker. I tillegg til klubbmøtene arrangeres det turer, teaterbesøk, dugnader og adventssamlinger privat.

Klubben har sammen med Stavanger Y's Men ansvar for det årlige loppemarkedet i Ynglingen. Medlemmene kommer også sammen for å lage gjenstander til Ynglingens julemesse. Mange medlemmer støtter også opp om Ynglingen med praktisk arbeid.

Medlemskontingenten er 350 kr. pr halvår. Medlemmene betaler 50 kr. for bevertning på hvert møte, og dette blir nettoinntekt, for maten tas med etter tur.

Klubben har nå to vennskapsklubber. Det er Rønde Y's Men's Club i Danmark og Petrozavodsk Y's Men's Club i Russland.

Stavanger St. Svithun Y's Men's Club

Klubben ble stiftet 16. april 1982 og er blant de eldste i distriktet. I motsetning til Stavanger og Lassa, er klubben kun for menn. Vi kaller det «konefri sone». Flere av medlemmene har ektefeller i andre klubber som er åpne for begge kjønn. Vi er for tiden 14 medlemmer og har møter i Ynglingen annenhver mandag kl 20:00 – 22:00.

Hovedtyngden av medlemmene er i aldersgruppen 60 – 65 år. Programmet er variert, fra bibeltimer til foredrag, turer og bedriftsbesøk. Møtene gjennomføres i en uformell og «ledig» tone. I løpet av semesteret gjennomfører vi også dugnader, fra passasjertelling for NSB til montering og demontering av vegger for kunstutstillingene til KFUM-kunst.

Vi planlegger og gjennomfører «Ynglingens Juletresalg», en oppgave som Y's Men's klubbene i Ynglingen har gjennomført i over 50 år. De siste årene har også klubben gjennomført turer for medlemmer og ektefeller.
Du kan kontakte oss på: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.