Ynglingen er 150 år i 2018

Ynglingen fyller 150 år i 2018. 

I den forbindelse ønsker vi gjerne å samle gode historier, bilder og annet materiale fra de siste 150 årene. Hvis du har bidrag eller forslag, send det gjerne til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Nyåpning av naust Vier

thumb naustet2017Naustet på Vier har vært i dårlig stand i mange år, men 6. juni 2017 ble det «nyåpnet» etter totaloppussing. Prosjektet startet med en erkjennelse vinteren 2015/2016 av at naustet knapt ville tåle en høststorm til. Bærende konstruksjoner var sterkt skadet av råte, det var utette tak og knapt noen del som kunne sies å være i god stand. Samtidig var og er naustet en vesentlig del av det gamle gårdsanlegget på Vier, trolig fra siste del av 1800-tallet. Byggemåten er spesiell for Vestlandet, det er grindbygget og ligger et sted hvor det er sannsynlig at det har vært naust så lenge det har vært gård på Vier.

Les mer …

Minner fra min tid i Ynglingen

Mine minner fra Ynglingen strekker seg tilbake til rundt 1950, da jeg fulgte min bror til Gutteavdelingen I Asylgaten. For en beskjeden gutt fra Våland var det overveldende å møte en så stor forsamling. Sikkert 100 gutter på min alder. Gutter fra hele byen ! 

Les mer …

Andreas Sandvold

Da jeg var i tenårene, var Andreas Sandvold sekretær i Ynglingen. Han var egentlig sekretær i to perioder. Først i årene 1933 til 1935 og så i årene 1945 til omkring 1950. I årene fra 1935 til fredsåret 1945 studerte han teologi i Oslo.
Han tok over sekretærstillingen etter senere domprost Enok Ådnøy i 1945. Andreas Sandvold kom til å bety mye for mange unge i årene han var sekretær i foreningen.

Les mer …

Jan Erik holder på hemmelighetene.

Jan Erik Løkken er vaktmester på Vier. Han tilbringer store deler av året på landstedet og kan fortelle lenge og vel om alt det som har skjedd på Vier de siste 20 årene. Men han holder også på noen hemmeligheter. En dag han var innom på kontoret i Ynglingen fikk jeg anledning til å stille noen spørsmål:

Det var en stor kobberkjel på Vier, Jan Erik, aner du hvor den har blitt av? ---og serveringsfatene med tydelige symboler fra kriogstiden...er de der fortsatt?

Les mer …

Ynglingens storhetstid

Ynglingens andre storhetstid kan vi vel kalle perioden på 60 og 70-tallet da barn og unge fylte opp lokalene i Madlaveien 24. Vi gikk på Barnas Hyggetime. i Guttassen og YAG, reiste til Vier og trente på Kiellandsmyrå.
Henrik Jacobsen kåserte om glansdagene i Y's men. Her kan du lese om Henriks mange gode minner fra barne- og ungdomsår i Ynglingen.

Les mer …

Barnas Hyggetime

Etter at Ynglingen flyttet til Madlaveien i 1954, tok foreningen opp et nytt barnearbeid som ble kalt for Barnas Hyggetime. Dette var et tilbud til gutter og jenter i alderen 7 til 10 år.

Les mer …

Hjemme hos Hærem i 1868

Dette spillet ble fremført under Ynglingens 100 års jubileumsfest i Atlantic Hall november 1968.

«Skuespillerne» var:  Hærem: Jon Arnøy, Eckhoff: Ove Hagir, Knoph: Kjell A. Jensen

Les mer …

Ynglingens julatresalg

Stavanger Y’s Men’s klubb og St.Svithun Y’s Men’s klubb har solgt juletrær til inntekt for Ynglingen siden Stavanger YMC ble startet i 1958. Gjennom årene har dette gitt foreningen store inntekter.

Les mer …