Stavanger KFUK-KFUM Ynglingen

Stavanger KFUK-KFUM Ynglingen er en kristen barne- og ungdomsforening tilsluttet Norges KFUK-KFUM. Foreningen har drøyt 1000 medlemmer, spredt på en rekke ulike arbeidsgrener.

nybygg tegningYnglingen består blant annet av speider, småbarnsklubben Knerten, familieaktiviteten Vill og Voldsom, tensingkoret Sky Sing, KFUM Volleyball, Fotball og Håndball, ungdomsklubb, Senior-Ynglingen, Kristent Kvinneforum, Y's Men-grupper, KFUK-ringen, Ynglingen Familie og en rekke enkeltarrangementer. I tillegg samarbeider foreningen tett med bl.a. KRIK.

Foreningens målsetting er å utvikle hele mennesker, med ånd, sjel og kropp. Ynglingen er derfor opptatt av samfunnsaktuelle verdispørsmål, barn og unges oppvekstvilkår og en raus, åpen og tydelig kristen forkynnelse.

Ynglingen holder til på Lassa og består av en rekke møtelokaler, kapell, et stort foajéområde med kiosk, festlokaler, håndball-/volleyballbane og garderobeanlegg. I tillegg har foreningen et stort leirsted på Vier ved Hommersåk med egen strandlinje, fotballbane og flere bygninger inkl. over 60 soveplasser.

Troen vår 

Ynglingen er en kristen forening, med alle sine avdelinger. I bunn for alt vi driver med ligger vår tro på at alle mennesker er skapt av Gud, og at vi skal leve til beste for hverandre.

Trekantene i logoen vår står for "det hele mennesket", og minner oss om at vi består både av ånd, sjel og kropp. I Ynglingen er vi derfor opptatt av å utvikle hele mennesker, særlig i barne- og ungdomsårene som er så viktige for hvordan vi formes.

Ynglingens avdelinger er åpne for alle. Samtidig ønsker vi at medlemmene våre skal møte et fellesskap hvor troen på Jesus er integrert i hverdagen vår, og hvor man kan bli utfordret til å tenke over liv og tro.

Kapellet

Midt i Ynglingen har vi et kapell. Det er alltid åpent, med mulighet for å tenne et lys og ha en stille stund.

Noen dager inviterer vi til kapellsamlinger for forskjellige grupper; unge og gamle. Da har vi andakt, lytter til musikk, eller snakker om tro og tvil på andre måter.

Andre ganger blir kapellet for lite. Da samles vi i en av de større salene.

Dagens bibeltekst

Dagens bibeltekst finnes på : http://www.bibel.no/